Ze względu na rozwijający się sezon grillowy, warto pomyśleć o jakiejś sałatce pasującej do grillowanej kiełbaski. Wczoraj zrobiłam sałatkę ze znalezionego gdzieś na dnie szafy przepisu i muszę powiedzieć, że wyszła całkiem dobra i do tego jest prosta w wykonaniu i niedroga.
Co potrzebujemy:
- 3 zupki chińskie
- kapusta pekińska
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy
- słoiczek majonezu (może być mniej)
1. Około 2-3 godziny wcześniej makaron z zupek chińskich rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Następnie wsypujemy przyprawy dołączone do zupek i dodajemy tyle majonezu, aby po zmieszaniu pokrył cały makaron. Odstawiamy na bok i czekamy, aż makaron zmięknie.
2. Kiedy makaron jest już gotowy, do miski wrzucamy kukurydzę, pokrojoną w kostki paprykę oraz drobno posiekaną kapustę pekińską.
3. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy tak długo, aż wszystkie składniki się dobrze połączą. Jeśli ktoś woli pikantniejsze dania, może wedle uznania doprawić.
SMACZNEGO! :)
przecież to sama chemia!!!!!
OdpowiedzUsuńOj faktycznie sama chemia: papryka, kapusta, kukurydza. Nie wiem jak można to jeść ;)
OdpowiedzUsuńA trzy opakowania zupek chińskich i przyprawy do nich dołączone to samo zdrowie...
OdpowiedzUsuńA nigdzie nie jest napisane, że to zdrowa sałatka. Nikt Cię nie zmusza do jedzenia.
Usuń