poniedziałek, 4 czerwca 2012

Jogurtowe cukierki lodowe

Miałam trochę czasu żeby poprzeglądać blogi kulinarne i natrafiłam na przepis Dusi o jogurtowych cukierkach. Od razu przypomniało mi się, że kiedyś przecież ciągle zamrażałam jogurty z patyczkiem w środku, które później stawały się lodami. 
Wracając do czasów dzieciństwa, wzięłam foremkę do lodów, wlałam do niej jogurt gruszkowy i zamroziłam. Po kilku godzinach mogłam rozkoszować się zamrożonym jogurtem, który przypomniał mi dawne czasy ;)



5 komentarzy:

  1. dobry pomysl :) W upał to idealnie ochłodzenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie. Aż wstyd się przyznać, że wcześniej o nich nie pomyślałam. Banalnie proste w przygotowaniu, a do tego można wybrać taki smak jogurtu, jaki się lubi ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja te zwiecznie zamrazalam sobie jogurty .. w zasadzie do teraz tak robie nawet bez patyczkow tylko w kubeczkach i wyjadam lyzeczka - umecze sie troche ale zawsze warto:)

    OdpowiedzUsuń
  4. super, że przepis się spodobał :) ładnie wyszły:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...