A dziś coś na szybko i bez konieczności marnowania czasu. Jedyne co musimy zrobić to umyć jabłka, wstawić do piekarnika i czekać chwilę, że przekąska będzie gotowa. W ogrodzie dojrzewają papierówki, wiec można je wykorzystać na wiele sposobów. Moja odmiana jest mało słodka, więc po upieczeniu jem je maczając w cukrze. Mimo to są przesmaczne i polecam, jeśli ktoś ma obsypane drzewko papierówkami i nie wie już co ma z nimi robić. Mniam, jutro też sobie zrobię ;)
Co potrzebujemy:
- jabłka (np. papierówki)
- cukier
- cynamon
1. Jabłka myjemy i układamy na blasze do pieczenia (ja wrzucam je w całości, ale jeśli ktoś nie lubi, można wyroić środek z nasionami ;)). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200-210 stopni na około 30min. Sprawdzamy czy się zarumieniły i wypuściły sok. Jeśli tak, możemy wyciągać.
2. Wykładamy na talerzyk, posypujemy cynamonem. Gdy przestygną możemy się zajadać. Ja maczałam dodatkowo w cukrze, ponieważ moje jabłka były mało słodkie.
SMACZNEGO
pieczone jabłuszka są super ;) u mnie ostatnio też pojawił się na nie przpis ;)
OdpowiedzUsuńo rany, jak ja dawno ich nie jadłam...
OdpowiedzUsuńja też dawno nie jadłam! ale na sam widok przypominają mi się desery z dzieciństwa!:)
OdpowiedzUsuń