poniedziałek, 16 lipca 2012

Pieczone jabłka z cynamonem

A dziś coś na szybko i bez konieczności marnowania czasu. Jedyne co musimy zrobić to umyć jabłka, wstawić do piekarnika i czekać chwilę, że przekąska będzie gotowa. W ogrodzie dojrzewają papierówki, wiec można je wykorzystać na wiele sposobów. Moja odmiana jest mało słodka, więc po upieczeniu jem je maczając w cukrze. Mimo to są przesmaczne i polecam, jeśli ktoś ma obsypane drzewko papierówkami i nie wie już co ma z nimi robić. Mniam, jutro też sobie zrobię ;)





Co potrzebujemy:
  • jabłka (np. papierówki)
  • cukier
  • cynamon


1. Jabłka myjemy i układamy na blasze do pieczenia (ja wrzucam je w całości, ale jeśli ktoś nie lubi, można wyroić środek z nasionami ;)). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200-210 stopni na około 30min. Sprawdzamy czy się zarumieniły i wypuściły sok. Jeśli tak, możemy wyciągać.

2. Wykładamy na talerzyk, posypujemy cynamonem. Gdy przestygną możemy się zajadać. Ja maczałam dodatkowo w cukrze, ponieważ moje jabłka były mało słodkie.

SMACZNEGO


3 komentarze:

  1. pieczone jabłuszka są super ;) u mnie ostatnio też pojawił się na nie przpis ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. o rany, jak ja dawno ich nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też dawno nie jadłam! ale na sam widok przypominają mi się desery z dzieciństwa!:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...