piątek, 3 sierpnia 2012

Deser jogurtowy z jabłkiem, płatkami i migdałami

Dziś pogoda za oknem jesienna, więc nie trzeba się zbytnio chłodzić. Teraz pomysł na coś zdrowego. Jogurt naturalny (no niestety nie miałam takiego 0%) w połączeniu z drobno startym jabłkiem i dodatkami w postaci płatków owsianych, migdałów i rodzynek idealnie nadaje się do zaspokojenia głodu, ale też zbytnio nie obciąża naszego organizmu. Takie połączenie bardzo mi smakowało. Jeszcze chętnie bym tutaj widziała jakieś wisienki albo winogrona. O tak...to już byłby szczyt moich dzisiejszych marzeń ;)





Co potrzebujemy:
  • jogurt naturalny
  • 1 duże jabłko
  • rodzynki
  • migdały
  • płatki owsiane


1. Jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z jogurtem. Na wierzch posypujemy rodzynkami, płatkami owsianymi i migdałami.

SMACZNEGO ;)

6 komentarzy:

  1. Nieco kojarzy mi się taki deserek z jesienią, niemniej jednak jest smakowity. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto i smacznie :)
    u mnie jest 31 st., chciałabym aby trochę się ochłodziło :) więc przyda się taka przekąska..

    OdpowiedzUsuń
  3. takie desery mogłabym jeść codziennie

    OdpowiedzUsuń
  4. pychota, chociaż do jabłka dodałabym jeszcze odrobinę cynamonu

    OdpowiedzUsuń
  5. no taki deserek w sam raz na tą pogodę za oknem ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...