czwartek, 30 sierpnia 2012

Kawa migdałowa

Nigdy wcześniej nie piłam takiej kawy, więc zanim zrobiłam ją pierwszy raz, miałam wątpliwości czy aby na pewno będzie dało się ją pić. Moje wątpliwości okazały sie zupełnie nieuzasadnione, ponieważ kawa miała niesamowity smak, co sprawiło, że po chwili piłam kolejną ;) Raczej nie jestem zwolenniczką kawy, piję sporadycznie. Są jednak takie, do których wraca się z czystą przyjemnością - jedną z takich kaw będzie od dziś dla mnie kawa migdałowa. Mam nadzieję, że gdy spróbujecie, będziecie mieć takie same odczucia ;)



Co potrzebujemy:
  • kawa rozpuszczalna
  • mleko
  • olejek migdałowy
  • płatki migdałowe


1. Przygotowujemy kawę rozpuszczalną, taką jaką lubimy. Wlewamy troszkę olejku migdałowego i dodajemy płatki migdałowe (mogą one też być na wierzchu). Mleko spieniamy i wylewamy na kawę. Możemy udekorować dodatkowo cynamonem.

SMACZNEGO




12 komentarzy:

  1. Niekonwencjonalne podejście do kawy - lubię to!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jeszcze nie robiłam wzorków na kawie. ;) Migdałowa musi być naprawdę pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  3. migdalowa kawa brzmi cudnie *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi być pyszna! szczególnie dla mnie- osoby uzależnionej od kawy i kochającej migdały :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Brzmi zachęcająco :) A może by tak do tego mleko krowie zastąpić migdałowym? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dajesz olejek migdałowy taki do ciasta? Ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie piłam migdałowej kawki,ale wygląda przepięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. rewelacja z tym serduszkiem, hmmmmmm...od razu cudnie roznosi się magiczny aromat! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...