niedziela, 11 maja 2014

Makaron ze szpinakiem

Tak smaczne i proste danie, że nie trzeba tutaj żadnych umiejętności. Całkiem niedawno polubiłam szpinak, wcześniej nawet nie chciałam go tknąć. W połączeniu z makaronem (najbardziej urzekł mnie z serpentynami), stał się nagle jednym z moich ulubionych składników. Odnajdźcie swoje ulubione połączenie :)




Co potrzebujemy: (4-5 porcji)
  • 400-500 g makaronu
  • 200 g rozdrobnionego szpinaku
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 mała cebulka
  • 1 czosnek
  • przyprawy wg uznania
  • opcjonalnie: filet z kurczaka


1. Gotujemy makaron al dente.

2. Smażymy pokrojony w kostkę filet z kurczaka (jeśli wybraliśmy taką opcję). Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, wrzucamy szpinak. Dodajemy śmietanę i jogurt naturalny. Doprawiamy czosnkiem i wybranymi przez nas przyprawami.

3. Na patelnię ze szpinakiem wrzucamy makaron i mieszamy do połączenia składników.
Tyle :)


3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy blog kulinarny z interesującymi przepisami. Gratuluję pomysłu :)
    Zapraszam też do mnie i pozdrawiam.
    www.odpowiedzinatrudnepytania.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Poszukuję administratora/rki na mojego bloga z opowiadaniami

    opowiadania-sny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że znalazłeś/aś chwilę na napisanie tego komentarza ;)
Osoby "anonimowe" proszę o podpisanie się - dobrze wiedzieć do kogo się zwracamy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...